Ostalo
998.Tržnica na Trgu svobode
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Ostalo
Lokacija: Trg svobode 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 08.07.2020
Objavil: Vladimir Drozg

Opis

Tržnica na Trgu svobode se je med prodajalci in kupci lepo prijela. Trg je bil dva dopoldneva v tednu poln obiskovalcev, kar je dobrodošla dopolnitev pretežno gostinski dejavnosti. Tudi dostopnost do doma pridelane hrane in možnost prodaje za lokalne pridelovalce, nista zanemarljivi. Zato bi bilo nadvse zaželeno, da bi tržnica na Trgu svobode začela ponovno delovati. Zagotovo je to v interesu prebivalcev, pridelovalcev - prodajalcev in mesta samega. Mesto je uspešno takrat, ko so z njim zadovoljni prebivalci, mar ne?Location

Slišimo

Objavil: Vladimir Drozg

08.07.2020
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

09.07.2020
Location

Zaključeno

Vodstvo mestne občine Maribor si prizadeva, da bi bila kvalitetna, lokalno pridelana hrana dostopna Mariborčanom na vseh obstoječih petih tržnicah v mestu, zato si želi razvijati 5 močnih tržnic, med katerimi je ena nosilka tržnične dejavnosti, to je Osrednja tržnica na Vodnikovem trgu. Na območju centra mesta delujeta dve tržnici, to je Mala tržnica na Kidričevem trgu in Osrednja tržnica na Vodnikovem trgu. Obe lokaciji sta od trga Svobode oddaljeni manj kot 800m.
Osrednja mestna tržnica na Vodnikovem trgu z razpršenostjo ponudnikov na drugih lokacijah po mestnih trgih izgublja na ugledu, ponudbi in obiskanosti, česar si ne želimo. Tržnica je od nekdaj bila na Vodnikovem trgu, lokacija Mariborčane nostalgično povezuje in vsekakor si bomo prizadevali, da bo tržnica na tem mestu ostala tudi v prihodnje.
Tržnico na Trgu svobode je Mestna občina Maribor ukinila z dnem 12.5.2020 z namenom ohranjanja osrednje mestne tržnice na Vodnikovem trgu na najvišjem nivoju delovanja.

Za dostop do tržnice starejšim in vsem ostalim prebivalcem centra mesta ter turistom, je MOM poskrbela s tremi Maistri; brezplačnimi električnimi vozili, ki jih lahko pokličete na tel. Št.: 031 700 034. Prijetna izkušnja brezplačnega prevoza, nad katero so navdušeni prav vsi uporabniki, se je izkazala za dobro sprejeto in uporabno rešitev hitrejšega dostopa do tržnice.
Sicer pa v centru mesta na novo deluje tudi obnovljen kiosk na Partizanski cesti, kjer svoje kvalitetne pridelke ponuja Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru. Vse dni v tednu rezen nedelje so na voljo sveža sezonska zelenjava in sadje, sadike in cvetje s Pohorskega dvora, vino iz Meranovega, jabolčni sok, olja, kis, suho sadje in druga lokalno pridelana hrana.

S preselitvijo tržnice iz trga Svobode na Vodnikov trg smo zagotovili ponovno oživitev Osrednje Mariborske tržnice, na katero moramo biti ponosni, saj meščanom mesta Maribor zagotavlja lokalno pridelano, zdravo in svežo hrano.
S spoštovanjem!

Odgovorila: Mestna občina Maribor in Snaga

28.07.2020