Promet
928.Označiti kolesarsko pot
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Zrkovci, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 27.02.2020
Objavil: Robert Meolic

Opis

Spoštovani! Prosim, če podate razlago (in označite na cestišču) kako pravilno kolesar prevozi križišče ob dovozu na avtocesto Maribor-Vzhod (smer M. Sobota). Torej, kolesar pripelje po cesti iz smeri Brezja in želi zaviti levo proti Pobrežju. Prilagam slike. Jaz tudi po večkratnem razmišljanju ne morem najti rešitve, ki ne bi kršila prometnih predpisov. Še posebej pereč pa je problem, ker na to pot pošiljamo otroke in jim pri najboljpi volji ne znamo razložiti, kako naj ravnavajo.
Mimogrede, pešec, ki bi želel storiti enako je še v hujšem položaju, kar sami poskusite. Semafor na desni strani nima tipke in ne bo nikoli preklopil na zeleno, očitno ni bilo predvideno, da bi pešči kdaj šli po tej poti ?!

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: Robert Meolic

27.02.2020
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

28.02.2020
Location

Urejamo

Spoštovani,
Zahvaljujemo se za vašo pobudo.
Na terenu smo nemudoma opravili ogled lokacije križišča Ceste k Dravi in Puhove ceste in križišča prej Šentpetrske ulice s Puhovo cesto.
Na prvem križišču smo zaznali pomanjkljivosti, ki jih bomo odpravili, da bo vodenje pešcev in kolesarjev varno. Za varno vodenje in prečkanje kolesarjev in pešcev bomo čez vozišče Puhove uredili kolesarski prehod in ustrezne prehode za prečkanje pešcev ter namestili dodatne semaforske glave.
Na drugem križišču (Šentpetrska in Puhova) bomo prav tako uredili ustrezno in varno vodenje pešcev in delno tudi kolesarjev.
Potrudili se bomo, da dela opravimo v najkrajšem možnem času oz. takoj, ko za te posege uredimo ustrezno tehnično dokumentacijo. Predvidoma bi lahko navedeno izvedli do konca meseca junija letošnjega leta.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

05.03.2020