Komunalna inšpekcija, redarstvo
866.Vzpostavitev odloka o odstranjevanju mrtvih glodalcev v MOM
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Komunalna inšpekcija, redarstvo
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 03.10.2019
Objavil: Alen Pajić

Opis

Spoštovani,

pred dnevi sem se obrnil na Veterinarsko higiensko službo - VHS, zaradi mrtve podgane na javni površini. Zaposlena me je usmerila na podjetje Snaga. Želel sem ji pojasniti, da Snaga ne odstranjuje poginulih podgan, saj so le te prenašalke nevarnih patogenov in parazitov. Pred časom smo bili tako opozorjeni, da na širšem področju Maribora razhaja mišja mrzlica.
S strani VHS sem tako tudi prejel uradno mnenja, da opisane problematike ne rešuje kmetijsko ministrstvo (kamor VHS spada), temveč zdravsveno ministrstvo.

Navedena dejstva sem tudi preveril pri zdravstvenem inšpektoratu, ki je potrdil moje navedbe (prilagam dopis) in me seznanil, da so pri Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu Maribor (MIRM) poizvedovali glede zakonske regulative za zgoraj opisano problematiko. S strani MIRM je bil podan odgovor, da Maribor nima občinskega odloka, ki ureja področje odstranjevanja mrtvih glodalcev, razen v izrednih primerih, do katerih pa glede na podganjo populacijo v mestu lahko hitro pride.

strokovne službe MOM pozivam, da zakonsko regulirajo problem odstranjevanja mrtvih podgan, sajje podjetje Nigrad v letošnjem letu poskrbelo za deratizacijo na področju MOM in okoliških občin. Glede na količino opravljenega dela, lahko pričakujemo povečano število mrtvih podgan, ki jih bo potrebno odstraniti, saj so v nevarnosti za okužbo tako ljudje, kot živali.

Hvala in prijeten pozdrav.

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: Alen Pajić

03.10.2019
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

04.10.2019