Promet
851.Propadanje Trubarjeve ulice
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 08.09.2019
Objavil: Peter Janko

Opis

Na Trubarjevi ulici že vrsto let počasi ampak vztrajno padajo drevesa, ki se po tradiciji z novimi seveda ne nadomeščajo. Tako je na vzhodni strani samo še polovica drevoreda.
Vozišče je uničeno, lukenj, razpok in neravnin je že toliko, da se jim več ni mogoče izognit. Na kratko povedano, cesta je v razsulu. In to streljaj od mestnega središča. Ulica je tudi priljubljena destinacija vseh, ki so namenjeni v center, saj jim je tukaj in naprej v sosednjih ulicah omogočeno brezplačno parkiranje.
Nigrad se sicer na vsakih par let potrudi modernizirati cesto z še vedno aktualno metodo iz sredine prejšnjega stoletja (flika na fliko), ampak milo rečeno ta cesta je sramota za Maribor in me zanima ali je to že v kakšnem planu za sanacijo?

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: Peter Janko

08.09.2019
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

17.09.2019
Location

Urejamo

Spoštovani!

S problematiko Trubarjeve ulice smo zelo dobro seznanjeni in za to ulico načrtujemo celovito prenovo parkirišč vključno z zasaditvijo novega drevoreda. Drevesa smo žal primorani postopoma odstranjevati zaradi dotrajanosti, nepravilnega vzdrževanja (»obglavljanje« dreves) v preteklosti. Izvedenske študije kažejo na njihovo propadanje kar pa je za uporabnike javnih prometnih površin posledično lahko nevarno.
Trenutno smo v fazi pridobivanja ustrezne dokumentacije.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

19.09.2019