Promet
842.Ogrožanje varnosti
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Turnerjeva ulica 18, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 24.08.2019
Objavil: novak

Opis

No, pa smo tam! Kljub prepovedi parkiranja na dotrajani zelenici, koreninah lip in hidrantu ter kanalizacijskem jašku za plin, so na teh mestih parkirani avtomobili. Ti ne samo, da ne upoštevajo prepovedi, s tem tudi močno ogrožajo prometno varnost, saj onemogočajo varno vključevanje v promet. Kljub vašim navedbam (Odgovor št.813), da bo reševanje tega problema zahtevalo dolgoročno obravnavo se sprašujem, koliko ogrožanj peščev, stanujočih in voznikov bo v tem vmesnem času oz. na kratek rok za takšno vaše razmišljanje in ravnanje plačalo svojo ceno.
V petek, 23.08.2019, je pri izvozu z dvorišča zaradi nepreglednosti (po zaslugi napačno parkiranih avtomobilov) prišlo do trčenja in prometne nezgode. Oba udeležena voznika (voznik A, ki je vozil po Turnerjevi, kot voznik B, ki se je vključeval v promet z dvorišča), sta imela namreč močno ovirano preglednost nad prostorsko situacijo (priložene slike). Seveda to ni edini primer,saj so sosedo, starejšo gospo, v razmaku enega meseca, ob prečkanju ceste, dvakrat zbili.
Turnerjeva ulica je področje, kjer pogosto hodijo tako starejši občani z hojicami, berglmi, kakor tudi naši najmlajši iz okoliških vrtcev. Vaše zagotovilo, kljub poročilu mestne redarske službe, da je varnost ravnljivih skupin (otroci, starejši in invalidi) prioriteta vaših obravnav in ravnanj, v realnosti ni udejanjeno. Pobuda, ki sem jo poslal, da se uredi zelenica in fizično onemogoči parkiranje na njej,po enem mesecu še vedno ni padla na rodna tla (ali je morda kriva suša in vreme?)
Klici mestnih redarjev izzvonijo v prazno!? Po vztrajnih klicih te potolažijo, da pridejo v eni uri (8 urni delavnik= 8 intervencij?).
Po vsem napisanem in podkrepljeno z dokazi, mislim, da je to prioritetna naloga, kot ste že sami večkrat zapisaliv odgovoru.
TOREJ, K DEJANJEM!!!
LP

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: novak

24.08.2019
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

27.08.2019
Location

Urejamo

Mestna občina Maribor preučuje možnosti postavitve fizičnih ovir za preprečevanje parkiranja na omenjeni lokaciji. Medobčinsko redarstvo v tem času na omenjeni lokaciji izvaja poostren nadzor. Na današnji dan je izvedlo tri prekrškovne postopke.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

29.08.2019