Promet
811.Nadzor redarjev na območju Kardeljeve ceste
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 23.07.2019
Objavil: Leon Briški

Opis

Pozdravljeni ,
po tem ko so nam "prometni strokovnjaki" zarisali pločnik po dolgem in po čez ,ki je baje skladno zakonom , želim slišati mnenje redarske službe glede skladnosti zakonov o parkiranju na pločniku ? Ali je dovoljeno na pločniku pred lokali parkirati motorna kolesa , postavljati panoje in podobne reklamne zadeve s čim pešce prisilijo ,da nekontrolirano stopajo na kolesarsko pot in tvegajo svoje življenje ?
Želim,da si redarji ogledajo zadevo in tudi ploščad pred DM trgovino in Abanko ,kjer je prometni znak prepovedano ustavljanje in parkiranje razen za interventna vozila . Tam je parkiranih noč in dan 20 vozil ,kar pomeni,da redarji NIKOLI niso obiskali tega območja ali pa prodajajo odpustke .

P.S.
Obogatimo svoje življenje. Ne s stvarmi, ki imajo vrednost, ampak s stvarmi, ki so vrednote!
LeonLocation

Slišimo

Objavil: Leon Briški

23.07.2019
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

24.07.2019
Location

Urejamo

Na območju Kardeljeve ceste je bil poostren nadzor izveden v mesecu februarju 2019 v trajanju enega tedna. Ob poostrenih nadzorih izvajamo na Kardeljevi cesti tudi redne nadzore in se odzivamo na prijave občanov. V letu 2019 smo na tej lokaciji izvedli 69 prekrškovnih postopkov, od tega 19 zaradi nepravilnega parkiranja na pločniku. V prihodnjih tednih bomo na tej lokaciji ponovno izvedli akcijo poostrenih nadzorov.
ZPrCP v 65. členu prepoveduje ustavitev in parkiranje na pločniku, razen, če je to s prometno signalizacijo urejeno in dovoljeno. Prepoved ne loči med vrsto vozil, prepoved je splošna in velja za vsa vozila.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

25.07.2019