Promet
798.Pločnik na Kardeljevi cesti
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 09.07.2019
Objavil: Leon Briški

Opis

Spoštovani !
Pločnik na Kardeljevi je urejen tako,da ustreza lastnikom lokalov ,ki se širijo na pločnik in parkiriščem ,ki segajo na pločnik ! Torej ne gre za najšibkejše člene ,katerim je namenjen ? Izjava kot je ; Odmik kolesarske steze od parkiranih vozil ( previs prednjih koles vozila preko robnika ) je prav tako zakonsko določen in je minimalno 0,5 m ....je dokaz o moji trditvi . Zakaj pa niso namestili ovir za avtomobile kot so na zahodni strani Kardeljeve ulice pri Pošti? Prometni urad MB je pravi kaos in zadnji čas ,da nekdo udari po mizi ! Kje so LISTA za PEŠCE in KOLESARJE danes po volitvah ?

Veliko sreče !
LeonLocation

Slišimo

Objavil: Leon Briški

09.07.2019
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

10.07.2019
Location

Zaključeno


Spoštovani,
Na vaša vprašanja smo že odgovorili v pobudi št. 795.

Kolesarska steza širine 1,5m je izrisana skladno s tehničnimi smernicami za urejanje površin za pešce in kolesarje. Površina za pešce je odmerjena v širini 1,6 m, kar zadošča za srečanje dveh pešcev brez težav, prav tako dveh invalidskih vozičkov ali mamic z otroškimi vozički. Dejstvo pa je, da iz določenih lokalov, ki imajo urejeno zasaditev na zasebnih površinah le ta sega v javno površino, kar tudi delno ovira hojo pešca.
Odmik kolesarske steze od parkiranih vozil ( previs prednjih koles vozila preko robnika ) je prav tako zakonsko določen in je minimalno 0,5 m. Le ta pa zaradi širine variira od 0,5m do 0,7 m.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

15.07.2019