Promet
795.Nova kolesarska steza in pločnik na Kardeljevi
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Kardeljeva cesta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 07.07.2019
Objavil: Leon Briški

Opis

Spoštovani !
Ne bi verjel ,če ne bi videl tega experimenta kako so komunalci zarisali območje kolesarske steze in dela namenjenega za pešce na novem asfaltiranem pločniku ob Kardeljevi c. !
To je za rubriko; Saj ni res pa je ! Pešca se ne moreta srečati brez ,da bi eden ne stopil na kolesarsko stezo ? Ne vem kje so pobrali mere ,verjamem pa ,da je nekdo nekaj zamešal ali pa jim je škodila vročina (alkohol med delovnim časom je prepovedan) ! Pozivam tudi člane Liste za kolesarje in pešce naj si ogledajo zadevo !
Vas pozdravlja vaš
LeonLocation

Slišimo

Objavil: Leon Briški

07.07.2019
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

08.07.2019
Location

Zaključeno


Kolesarska steza širine 1,5m je izrisana skladno s tehničnimi smernicami za urejanje površin za pešce in kolesarje. Površina za pešce je odmerjena v širini 1,6 m, kar zadošča za srečanje dveh pešcev brez težav, prav tako dveh invalidskih vozičkov ali mamic z otroškimi vozički. Dejstvo pa je, da iz določenih lokalov, ki imajo urejeno zasaditev na zasebnih površinah le ta sega v javno površino, kar tudi delno ovira hojo pešca.
Odmik kolesarske steze od parkiranih vozil ( previs prednjih koles vozila preko robnika ) je prav tako zakonsko določen in je minimalno 0,5 m. Le ta pa zaradi širine varira od 0,5m do 0,7 m.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

09.07.2019