Kultura, šport in turizem
729.Športno igrišče na Cesti zmage 90
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Kultura, šport in turizem
Lokacija: Cesta zmage 97, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 16.04.2019
Objavil: Joze Zrnko

Opis

Kot stanovalec stanovanjskega bloka v neposredni bližini že nekaj let spremljam žalostno podobo športnega igrišča na Cesti zmage 90 v Mariboru. Že dolgo let kaže žalostni podobo z neurejenostjo in propadanjem. Igrišče ni niti senca tistega, kot je nekoč bilo. Na njem so bila vsem prosto dostopna: igrišče za mali nogomet, igrišče za košarko, dve igrišči za odbojko in 200 m atletska steza.
Z napovedjo, da se bo igrišče končno pričelo prenavljati sem bil zelo zadovoljen, vendar sem kmalu spoznal, da stvari le niso tako pozitivne.
Investitor podjetje – Športna oaza Tabor načrtuje izgradnjo gostinskega lokala, parkirišča, igrišča za tenis in prenovo obstoječega igrišča za mali nogomet, ki naj bi se sčasoma preuredilo v dvorano. Iz navedenega je razvidno, da se več kot polovica obstoječih površin namenjenih za šport in rekreacijo spreminja v PARKIRIŠČE in GOSTINSKI LOKAL. Sprašujem se, ali je to dandanes v Mariboru sploh mogoče. Namesto, da bi širili površine za šport jih spreminjamo v parkirišča in gostinske objekte. In še nekaj, ko se bo nogometno igrišče spremenilo v športno dvorano, ki bo seveda plačljiva kot igrišča za tenis, kaj bo ostalo otrokom in stanovalcem, ki so do sedaj igrišča uporabljali – NIČ. Torej športne površine, ki so bile kot javno dobro dostopne vsem bodo postale nedostopne polovica pa se jih bo spremenila v asfalt – žalostno.
Pristojne organe na občini Maribor pozivam, da ne dovolijo spreminjanje športnih površin v parkirišče in da v prihodnosti omogočijo prosto uporabo športnih igrišč za vse.

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: Joze Zrnko

16.04.2019
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

17.04.2019