Okolje
726.Obrezovanje dreves, odstranitev bele omele - Trg Borisa Kidriča
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Okolje
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 03.04.2019
Objavil: Maša Frangež

Opis

1.Pozdravljeni,živim v bloku s poglodom na mali park -Trg Borisa Kidriča.Moram pohvaliti urejenost zelenice grmovnic in otroških igral.Sem pa zaskrbljena zaradi dreves,ki jih napada drevesni zajedalec BELA OMELA.Primerno bi bilo odstraniti Belo omelo,da se ne razširi še na druga drevesa in jih tako počasi uniči. Ustrezno (znižati)bi morali obrezati tudi ostala drevesa ob Kersnikovi ulici.
2.Na Maistrovi ulici smo stanovalci že od izgradnje blokov. Pohvalno,da se je uredila parkirna cona po Maistrovi ulici in okoli malega parka,a bi morali za stalne stanovalce z dovolilnicami poskrbeti,da se lahko lažje parkira na označenih mestih.Morali bi podaljšati čas plačljivega dela,predlagam do 19.ure.Velik problem je parkirati po 17.uri,saj mesta zasedajo avtomobili,celo dostavna vozila,brez dovolilnic.Tako imamo stanovalci,ki plačamo dovolilnico, velike težave s parkiranjem.
Prosim,za obravnavo in rešitev predlaganega.
Lep pozdrav.Location

Slišimo

Objavil: Maša Frangež

03.04.2019
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

04.04.2019
Location

Izvedeno

Kar zadeva odstranitev belega omela smo le to na tem območju (predvsem na brezah) že odstranili v okviru pristojnega vzdrževalca (Snaga d.o.o.).
Odgovorila: Mestna občina Maribor

10.06.2019