Promet
725.Črno parkirišče pri SNG, Slovenska ulica 27
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Slovenska ulica 27, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 01.04.2019
Objavil: Alen Pajić

Opis

Kot občan, vsakodnevni sprehajalec in družbeno odgovoren posameznik, dajem pobudo Mestni občini Maribor, da nemudoma pristopi k rešitvi problema nevarnega in motečega parkiranja osebnih in tovornih vozil na Slovenski ulici, v neposredni bližini Slovenskega narodnega gledališča, kjer si je jara gospoda določila parkirna mesta, pa čeprav za ceno oviranja :

- SLEPIH IN SLABOVIDNIH
- KOLESARJEV
- PEŠCEV
- INVALIDOV

Prizor kot ga lahko zasledimo na priloženi sliki je vsakodnevna težava, s katero se sooča vsak uporabnik te ulice.
Ob tem se sprašujem :

- Koliko prekrškovnih nalogov je izdalo mestno redarstvo v zadnjem letu, na tem naslovu?
- Koliko odvozov s pajkom je bilo odrejenih?

Kabinet župana, UKPP pa sprašujem kako dolgo bomo še gledali obstoječe stanje? Zgornje stanje, zagotovo ni v skladu s celostno prometno strategijo, s katero se tako radi pohvalimo!

Glede na zgoraj navedeno, dajem pobudo MOM, da na kritičnem območju preuči možnost postavitve tehničnih ovir, z namenom zagotavljanja varnosti šibkejšim udeležencem v prometu.
Vozila ne sodijo na taktilne oznake, kolesarske steze in površine za pešce! Tovrstno početje je nesprejemljivo in sprevrženo. Morebitno omogočanje tega početja pa moralno in etično sporno.

Navadili smo se na slabo označene površine za kolesa, na luknje v kolesarskih stezah, pločnikih in cestah. Na parkirana vozila sredi povšine za pešce in kolesarje SE NE BOMO!!!!

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: Alen Pajić

01.04.2019
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

02.04.2019
Location

Zaključeno

Na tem delu Slovenske ulice, pri »službenem vhodu« SNG Maribor, ne moremo govoriti, da gre za »črno parkirišče«. Ta pločnik je po dogovoru med MOM in SNG Maribor (že veliko let nazaj) bil med drugim urejen tudi kot parkirišče za potrebe dostave v SNG Maribor. Zato je takoj po zavoju iz Gledališke ulice v Slovensko ulico postavljena naslednja prometna signalizacija: prostor, urejen za parkiranje motornih vozil (2439-2), z obveznim načinom parkiranja (2236), prepovedana ustavitev in parkiranje ter dopolnilna tabla z napisom »DOVOLJENO ZA DOSTAVO SNG MARIBOR«.
Prometna signalizacija torej dovoljuje ustavitev in parkiranje v skladu s prometnim znakom 2439-2, torej na pločniku tik ob stavbi, za potrebe dostave SNG Maribor. Večino vozil, ki je tam parkirano, je vidno označenih z raznimi logotipi, ki dajo vedeti, da so vozila od SNG Maribor. In večina vozil je tam parkiranih pravilno. Je pa jasno, da je nekaj vozil na sliki v pobudi parkiranih nepravilno. To se dogaja predvsem ob večjih dogodkih v SNG Maribor. V prihodnjih dnevih bo v Medobčinski inšpektorat in redarstvo Maribor izvedel nekaj več nadzorov na tem območju in ukrepal zoper nepravilno parkirana vozila.
Po navedbah Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor je bilo v letu 2018 do danes, na Slovenski ulici izvedenih več kot 200 prekrškovnih postopkov.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

12.04.2019