Komunalna inšpekcija, redarstvo
652.Gozdiček na Koroški cesti postaja deponija
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Komunalna inšpekcija, redarstvo
Lokacija: Koroška cesta 218, 2351 Kamnica, Slovenija
Objavljeno: 07.02.2019
Objavil: MOM na pobudo občana

Opis

Na Vas se obračam, da Vam s fotografijami pokažem in prikažem, kaj se dogaja v gozdičku ob Koroški cesti, stanovanjski bloki 222, 223 in 224. Vse več smeti, in ne le malih, temveč vedno večjih, dokazi zlorabe drog in spolnega občevanja... Ravnokar je bil obnovljen del sprehajalne poti ob Dravi ob Otoku, ki naj bi privabljal sprehajalce.... gozd pa vedno bolj zasmeten....
Menim, da je težava v tem, da se lahko pelje z avtomobilom do teh "skritih mest", kjer se dogaja to, kar lahko vidite na fotografijah.
Naprošam Vas, če mi lahko sporočite, ali se da zoper tega ukrepati. Pomagajte nam, da se ta deponija zaustavi! Ali pa mi sporočite, kako lahko iz strani vseh stanovalcev ukrepamo s skupnimi močmi, na koga se naj obrnemo!

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: MOM na pobudo občana

07.02.2019
Location

Zaključeno

Kot navedeno - inšpektor Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor je že ukrepal.

V skladu s predpisi ima inšpekcijski organ pristojnost, da naloži lastniku gozda, da odstrani odpadke. Če je lastnik država ali lokalna skupnost, to opravi izvajalec obvezne javne službe na račun lastnika.

V primeru komunalnih odpadkov je pristojni občinski inšpektorat, v primeru posebnih odpadkov (gradbeni, posebno nevarni, strupi, olja, barve) je pristojen inšpektorat Ministrstva za okolje.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

12.02.2019
Location

Zaključeno

.

12.02.2019