Promet
616.Avtobusni mestni pronet
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 15.12.2018
Objavil: Odgovorenobčan

Opis

Spoštovani,

prosim, da občanom MO Maribor podate konkreten odgovor ,koliko finančnih sredstev prispeva sosednja občina Duplek, za obratovanje Avtobusne mestne linije št. 16, ki se konča (začne),kot edina od mestnih linij na območju sosednje občine.

V pričakovanju vašega odgovora,lep pozdrav!Location

Slišimo

Objavil: Odgovorenobčan

15.12.2018
Location

Zaključeno

Po Zakonu o prevozih v cestnem prometu se mestni linijski prevoz potnikov v Mariboru opravlja znotraj meja Mestne občine Maribor. Območje izvajanja mestnega linijskega prevoza potnikov je celotno območje Mestne občine Maribor. Obseg izvajanja sestavljajo vožnje po osnovni mreži linij z obveznimi postajališči, ki so predpisana in določena v Prilogi 1 Odloka o načinu izvajanja gospodarske javne službe linijski prevoz v mestnem prometu (MUV št. 1, 15. 1. 2012).
Podjetje Marprom izvaja gospodarsko javno službo linijski prevoz v mestnem prometu v skladu z omenjenim odlokom in Prilogo 1, ki je sestavni del odloka. Marprom sedaj nima primestnih linij v sosednje občine (tudi ne v občino Duplek).
Kot obvezna postaja na mestni liniji št. 16 Zg. Duplek je določeno tudi postajališče Zg. Duplek - obračališče. Pri tem Marprom s strani Občine Duplek ne prejema nobene subvencije, ima pa od občine v brezplačni uporabi postajališče Zg. Duplek - obračališče in tudi parkirna mesta za parkiranje avtobusov, ki vozijo na omenjeni liniji.

Odgovor pripravil: Marprom d.o.o.

07.01.2019