Okolje
609.Ureditev potk in razsvetljave v Mestnem parku
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Okolje
Lokacija: Trubarjeva ulica 15, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 14.11.2018
Objavil: Peter Janko

Opis

Vzhodni del parka je v popolni temi, saj tam ni niti ene luči. Vsak večer pa vseeno opažam veliko sprehajalcev, ki si pomagajo s svetilkami. Mislim da bi bilo smiselno osvetliti vsaj glavne poti. Pred 2 letoma se je preplastilo nekaj poti, a so se stroji sredi dela vstavili. In tako ostaja kar nekaj potk v obupnem stanju, kjer asfalta marsikje sploh več ni. Tiste ljudi na občini, ki so odločili da teh poti očitno ni potrebno obnoviti, bi povabil na sprehod po teh poteh z otroškim vozičkom, rolko, rolerji ali mestnim kolesom. Uničene so tako zelo, da je to početje mukotrpnoLocation

Slišimo

Objavil: Peter Janko

14.11.2018
Location

Zaključeno

Mestni park je zaščiten kot spomenik oblikovne narave saj gre za pomembno kulturno in naravno dediščino za mesto Maribor.
Iz navedenega sledi, da je za vse posege potrebno predhodno pridobiti soglasja pristojnih zavodov.
Kar zadeva osvetlitev celotnega parka le ta ni izvedena na celotnem območju ampak po samo določenih večjih in povezovalnih poteh razno iz razloga svetlobnega onesnaževanja ter ohranjanja biotskih pogojev faune Mestnega parka. Del luči je bil odtujen vendar organi pregona še niso odkrili storilca sama zamenjava pa se še ni izvedla saj takšna količina enakih medeninastih luči predstavlja velik finančni zalogaj, ki ga je potrebno izvesti skladno z projektom ter pridobljenimi soglasji.
Park prav tako ni namenjen rekreacijskim oz športnim panogam še posebej ne v nočnem času.
Kar zadeva obnovo utrjenih površina pa smo del le teh že obnovili, za promenado načrtujemo črpanje EU sredstev iz naslova TUS-a preostali del pa bomo sanirali postopoma v okviru razpoložljivih finančnih virov.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

28.11.2018