Promet
594.Zamenjava hitrostnih ovir
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 07.10.2018
Objavil: Odgovorenobčan

Opis

Spoštovani,

vaš odgovor na pobudo evidentirano pod št. 589 sploh ne odraža resničnega stanja na terenu.

Nameščene hitrostne ovire v Ulici na Podrtem -Brezje so popolnoma identične tistim, ki ste jih odstranili in zamenjali v Šentpeterski ulici-Pobrežje. Vožnja preko njih,nikakor ni mogoča s hitrostjo 30km/h kot zavajate v svojem odgovoru.

V odgovoru navajate,da za zamenjavo obstoječih hitrostnih ovir z fiksnimi v občinskem proračunu ni predvidenih finančnih sredstev v letih18 in19.

Zakaj ste pa v Šentpeterski ulici poleg plastičnih hitrostnih ovir izvedli tudi zamenjavo obstoječe fiksne ovire,ki je bila nameščena pred dobrim letom in je popolnoma ustrezala izgledu na novo nameščene.

Prosim za korekten in resničen odgovor,ki si ga občani MO Maribor vsekakor zaslužimo!Location

Slišimo

Objavil: Odgovorenobčan

07.10.2018
Location

Zaključeno

V predhodnem sporočilu smo zapisali, da so montažni ukrepi umirjanja prometa na ulici Na podrtem skladne s TSC 03.800 in Pravilnikom o prometni signalizaciji in prevozne s hitrostjo 30 km/h ali manj. Za navedene ovire obstaja tudi ustrezen dokument o skladnosti oz. certifikat. Sicer pa jih bomo v naslednjem mesecu zaradi izvajanja rednega zimskega vzdrževanja odstranili in spomladi nadomestili s prijaznejšimi, ki pa bodo žal imele spet za posledico hitro vožnjo. Cilj umirjanja s tehničnimi ukrepi pa je, da se hitrost umiri.
Vse hitrostne ovire načrtujemo v letnih planih. Tudi tisto na Šentpetrski ulici smo imeli v planu od leta 2014.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

08.10.2018