Promet
591.VEČJA FREKVENCA VOŽENJ NA PROGI 7
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Mladinska ulica 14, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 23.09.2018
Objavil: miha lobnik

Opis

s sinom bi se zagotovo vozila v službo oz. šolo iz Kamnice v mesto, če bi bile vožnje bolj frekventne. Le te so npr le 1 -2x/ uro, čas nam sploh ne ustreza. Zato ne moremo uporabljati busa, kljub temu, da se zavedamo številnih prednosti le tega. Prepričana sem, da bi z bolj pogostimi vožnjami pridobili več potnikov.

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: miha lobnik

23.09.2018
Location

Zaključeno

Zahvaljujemo se vam za podani predlog. Mestni svet Mestne občine Maribor (MOM) je v letu 2015 sprejel dokument Celostna prometna strategija mesta Maribor, ki med drugim predvideva povečanje kakovosti mestnega prometa in frekvence voženj na posameznih linijah. MOM in Javno podjetje Marprom d.o.o. kot izvajalec gospodarske javne službe linijskega prevoza v mestnem prometu sta v skladu s sprejeto strategijo pristopila k pospešeni obnovi voznega parka in v minulih letih nabavila vrsto novih potnikom in okolju prijaznih avtobusov.

Na linijo št. 7 (Kamnica) so bila že v letu 2015 razporejena nova sodobna in manjša vozila. Predviden nakup dodatnih novih vozil, namenjenih dvigu frekvence na določenih linijah mestnega potniškega prometa v Mariboru, pa je odvisen od razpoložljivih finančnih sredstev znotraj proračuna MOM. Izboljšanje ponudbe javnega potniškega prevoza posledično pomeni višje stroške delovanja celotnega sistema.

MOM in Marprom se zavedata pomena javnega prevoza potnikov in vlagata velike napore v izboljšanje kakovosti ponudbe. Vaš predlog bomo uvrstili v seznam predlogov za obravnavo znotraj pristojnih mestnih služb.
Odgovorilo: Javno podjetje Marprom

09.10.2018