Promet
590.VEČ REDNIH AVTOBUSOV NA LINIJI 7
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 23.09.2018
Objavil: miha lobnik

Opis

Vedno večkrat razmišljam zakaj svojega otroka peljem v šolo z avtom. Vedno pridem do istega zaključka. Premalo je avtobusov. Zato predlagam, da Marprom kupi več mini busov ter jih pošlje na linijo 7 ter ostale okoliške linije.Location

Slišimo

Objavil: miha lobnik

23.09.2018
Location

Zaključeno

Zahvaljujemo se vam za podani predlog. Mestni svet Mestne občine Maribor (MOM) je v letu 2015 sprejel dokument Celostna prometna strategija mesta Maribor, ki med drugim predvideva povečanje kakovosti mestnega prometa in frekvence voženj na posameznih linijah. MOM in Javno podjetje Marprom d.o.o. kot izvajalec gospodarske javne službe linijskega prevoza v mestnem prometu sta v skladu s sprejeto strategijo pristopila k pospešeni obnovi voznega parka in v minulih letih nabavila vrsto novih potnikom in okolju prijaznih avtobusov.

Na linijo št. 7 (Kamnica) so bila že v letu 2015 razporejena nova sodobna in manjša vozila. Predviden nakup dodatnih novih vozil, namenjenih dvigu frekvence na določenih linijah mestnega potniškega prometa v Mariboru, pa je odvisen od razpoložljivih finančnih sredstev znotraj proračuna MOM. Izboljšanje ponudbe javnega potniškega prevoza posledično pomeni višje stroške delovanja celotnega sistema.

MOM in Marprom se zavedata pomena javnega prevoza potnikov in vlagata velike napore v izboljšanje kakovosti ponudbe. Vaš predlog bomo uvrstili v seznam predlogov za obravnavo znotraj pristojnih mestnih služb.
Odgovorilo: Javno podjetje Marprom

09.10.2018