Okolje
588.Neurejene stopnice na Kalvarijo
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Okolje
Lokacija: Za Kalvarijo 139, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 19.09.2018
Objavil: Peter Janko

Opis

Maribor letos nosi neko prestižno ime mesto športa, hkrati pa občina zanemarja tiste najosnovnejše aktivnosti na prostem, ki jih meščani zelo koristimo. Ena takšnih so stopnice na Kalvarijo, vsako popoldne se vijejo kolone rekreativcev gor in dol po stopnicah.
Stopnice ob strani zarašča trava, saj so letos do zdaj bile samo 1x pokošene. Tako je prehod 2 oseb istočasno na mnogih mestih oviran.
Ampak to je samo tisto prvo, kar bi moralo biti urejeno. Občina bi morala stopnice obravnavati kot športni objekt, saj so zelo priljubljene. Lahko bi uredila ploščadi med stopnicami, saj so zdaj kup blata, kamenja in betonskih ostankov. Če sežemo malo dlje, lahko bi se uredila razsvetljava, da bi se koristile tudi v temnem času, pitniki za vodo vsaj spodaj in kakšne klopce vmes in na vrhu

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: Peter Janko

19.09.2018
Location

Zaključeno

Mestna občina Maribor lahko vlaga sredstva oziroma ureja površine, ki so v njeni lasti ali lasti javnih podjetij. To tudi aktivno delamo, v letu 2018 bomo v športno infrastrukturo vložili več kot sedem milijonov evrov sredstev.
Žal stopnice na Kalvarijo niso v občinski lasti, da bi lahko za njih skrbeli.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

20.09.2018