Promet
579.parkiranje tovornih vozil
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 24.08.2018
Objavil: Odgovorenobčan

Opis

Spoštovani,

dognano je, da težek tovornjak - kamion poškoduje vozišče toliko kot približno 30 tisoč osebnih vozil.

Mesto Maribor je kljub obilici urejenih javno dostopnih parkirišč za kamione, ter upoštevajoč, da je z prometno signalizacijo parkiranje tovornim vozilom na območju MO Maribor prepovedano, še vedno polno "divjih parkirišč", ki služijo nedovoljenemu parkiranju tovornim vozilom.

Da se kamion znajde na tem "divjem parkirišču" mora prevoziti mestne ulice, ki nikakor niso predvidene za vožnjo vozilom takih dimenzij (velikost, skupna masa), kar še samo dodatno pospešuje iztrošenost in posledično daje klavrno podobo stanja vozišč v mestu.

Spoštovani ali in kdaj se odgovorne službe na MO Maribor nameravate lotiti reševanja navedene problematike, ter skupaj s pristojnimi nadzornimi organi (Inšpekcijske službe, Policija) poiščete trajne rešitve za opisane nastale težave, v dobrobit vseh občanov MO Maribor.Location

Slišimo

Objavil: Odgovorenobčan

24.08.2018
Location

Zaključeno

Promet tovornih vozil je v MOM urejen z ustrezno prometno signalizacijo. Ponekod je delno omejen (bodisi na osnovi teže, bodisi časovno ali pa lokalno), ponekod je popolnoma prepovedan. Splošne prepovedi za vožnjo, parkiranje in ustavitev tovornih vozil na območju MOM ni. Prepovedi so izražene na določenih ulicah, ali območjih. Te v MIRM nadziramo z rednimi nadzori, na osnovi konkretne prijave pa tudi izredno ali poostreno.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

28.08.2018