Promet
561.Marprom - spletna stran in mobilna aplikacija
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ljubljanska ulica 7b, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 27.07.2018
Objavil: Mile Vidakovic

Opis

Zanima me kdaj bo Marprom končno imel posodobljeno spletno stran (leta 2018 imajo vozni red v pdf???) in novo mobilno aplikacijo (koliko vem so obstoječo aplikacijo naredili dijaki - verjetno zastonj - in ne Marprom)?? Sramota je da niso bili do zdaj sposobni tega. Vse skupaj stane nekaj jurjev (za vse mobilne platforme).Location

Slišimo

Objavil: Mile Vidakovic

27.07.2018
Location

Zaključeno

Prenova spletne strani podjetja Marprom je v teku in bo predvidoma zaključena v jesenskem času, ko bo nova spletna stran tudi na voljo uporabnikom. Aplikacijo za mobilne telefone Marprom Vozni Redi, ki jo omenjate v vaši pobudi, so res izdelali dijaki, vendar ne brezplačno, saj so za opravljeno delo prejeli ustrezno plačilo. Letos so avtorji aplikacije, že kot študenti, pristopili k njeni nadgradnji, tako da bo dobila nekatere nove funkcije, delovala pa bo tudi na mobilnih telefonih z operacijskim sistemom iOS.

Ob tem vas želimo seznaniti, da je potnikom na razpolago še spletna aplikacija Marprom WEBMap, ki prav tako vključuje aktualne podatke o voznih redih, poteku mestnih avtobusnih linij in lokacijah avtobusnih postajališč. Poleg tega so avtobusne linije v Mariboru od januarja letos integrirane v aplikacijo Google zemljevidi (Google Maps), ki ponuja še dodatno možnost načrtovanja potovanj z mestnimi avtobusi. Za informacije o medkrajevnem prometu pa je na voljo Načrtovalec poti, dostopen na Marpromovi spletni strani.
Odgovorilo: Javno podjetje Marprom d.o.o.

14.08.2018