Promet
559.Zeleni interval za pesce na kriziscu titove-pariske-linhartove
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Titova cesta 21, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 27.07.2018
Objavil: Matic Ganc

Opis

To krizisce je izjemno nevarno za pesce in kolesarje ki preckajo titovo cesto. Poleg neodgovornih voznikov, neprilagojene hitrosti, izsiljevanja prednosti, je lok zavijanja na titovo ali iz nje predolgi, kar omogoca hitrosti ze do 50kmh na prehodu za pesce! Iz zgornjih razlogov me je tam ze zbil avto na prehodu za pesce. Poleg tega vsak dan ob natanko 16:30 zaostajajo zeleni intervali za pesce, kar je izjemno nevarno - med tem ko avtomobili na Pariške komune in Linhartovi že dobijo zeleno luč, je na prehodu še vedno rdeča, ki se spremeni v zeleno šele po nekaj sekundah. Takrat vozniki že z polno paro "norijo" skozi križišče neozirajoč se na pešce, ki so dobili znak za "varen" prehod.
Predlagam, da se na tem kriziscu uredi 30-60 sekundni interval samo za pesce, avtomobili pa naj stojijo, tako kot to poznajo recimo v VB. Tako ne bo strahu, da te kdo zbije na cesti.Location

Slišimo

Objavil: Matic Ganc

27.07.2018
Location

Zaključeno

V zvezi z zelenim intervalom za pešce in kolesarje v semaforiziranem križišču Titove ceste in Ulice pariške komune (Kr005) podajamo sledečo obrazložitev.
Zeleni interval je glede na krmilni program dolg od 7 do 10 sekund za omenjeni severni peš in kolesarski prehod. Interval lahko zaostane v primeru, da je bil pritisnjen gumb za pešce pozneje kot se je aktiviral zeleni interval za nekonfliktna vzporedna vozila, in še dovolj zgodaj, da lahko v istem ciklusu zeleni interval ter varovanje za pešce ne podaljšata dolžine ciklusa krmilnega programa.

Odgovoril: Nigrad d.d.

14.08.2018