Zemljišča in stavbe
548.streha, žlebovi, fasada kapelice Sv.Barbare na Kalvariji in kapelice na Piramidi
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Zemljišča in stavbe
Lokacija: Vinarska ulica 16, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 03.07.2018
Objavil: Aljaž Bratina

Opis

Kapelica Sv.Barbare na Kalvariji predstavlja enega od pomembnih simbolov Maribora. Po dostopnih podatkih je objekt v lasti MOM. Že nekaj časa na strehi objekta manjka del pločevinastih žlebov, manjka del strešne opeke in slemenjakov, kar pomeni, da po ostrešju in v objekt zamaka, tako da že propada fasada ter zidovi.
Enako velja za kapelico na Piramidi.
Po mojem mnenju je zadnji čas še dokaj poceni sanacija, dokler oba objekta ne bosta propadla do te mere, da bo v prihodnosti potrebna dosti dražja sanacija. O samem pomanjkljivem izgledu ter odnosu do kulturne dediščine Maribora sedaj ne bi razpravljal.
Zanima me, kdaj predvideva MOM izvesti nujna intervencijska-sanacijska dela na obeh znamenitostih ?

Lep pozdrav
Aljaž Bratina, MariborLocation

Slišimo

Objavil: Aljaž Bratina

03.07.2018
Location

Zaključeno

Cerkvica sv. Barbare na Kalvariji je eden od objektov v MO Maribor, ki nima svojega upravljalca. Zdaj poteka širši projekt popisovanja tovrstnih nepremičnin in predpostavljamo, da bo rezultat tudi ureditev upravljalskih razmerij in skrbništva za te objekte. Upravljanje ni odvisno od spomeniškega statusa nepremičnine, pač pa praviloma od namena uporabe in uporabnikov, problem najpogosteje nastopi, kadar stavbe nimajo določenega namena in uporabnika.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

28.08.2018