Promet
380.Čiščenje plačljivih parkirnih prostorov
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: vsepovsod po Mariboru
Objavljeno: 26.01.2017
Objavil: Tomaž Bartol

Opis

V Mariboru je bila pred časom velika večina parkirnih mest prekvalificirana v plačljiva z uvedbo t.i. parkirnih con. Medtem ko upravljalec (kdorkoli že to je) ob pomoči Mestnega redarstva zelo marljivo skrbi za pobiranje plačil in podeljevanje kazni, pa hkrati niti najmanj ne poskrbi za očiščenje snega in ledu s teh površin. Tako stanje je nesprejemljivo, saj za parkiranje občani plačujemo in zato tudi pričakujemo, da nam bo onemogočeno nemoteno parkiranje. Prosim brez izgovarjanja, da je za to pooblaščena druga služba, da ste jih na to opozorili in podobno. Če gre za Nigrad, je to podjetje v občinski lasti, podeljeno ima koncesijo s strani občine, v nadzornem odboru zagotovo sedi nekdo iz občine. Kako lahko kdorkoli zahteva parkirnino na neočiščenem parkirišču??? Gre za naš denar, zahtevamo kvalitetno storitev. Nismo več v socializmu, zbudite se že enkrat!Location

Slišimo

Objavil: Tomaž Bartol

26.01.2017
Location

Zaključeno

Mestna občina Maribor kot upravljavec parkirišč zagotavlja redno vzdrževanje parkirišč. Izvajanje odstranjevanja snega s parkirišč ob ali na vozišču občinske ceste je zaradi parkiranih vozil ovirano in onemogočeno.
Na parkiriščih izven vozišča ceste, je bilo za odstranjevanje snega poskrbljeno. Izvajanje odstranjevanja snega je bilo na teh parkiriščih lažje in mogoče zato, ker se je dostop do njih za krajši čas lahko omejil.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

28.02.2017