Promet
1073.MČ Tezno cesta
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Župančičeva ulica 11, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 04.01.2021
Objavil: Darijan Zelj

Opis

Pozdravljeni,

že nekaj let Mariborčani spremljamo vlaganje v center mesta, ostala okolica pa je pogosto spregledana. To opažamo tudi prebivalci Tezna, dotično tisti, ki se vozijo po Župančičevi, Keleminovi, Romihovi in po ulici Šercerjeve brigade. Ceste so nevzdrževane, prebivalci nemalokrat sami vlagajo in popravljajo. Šolska pot na tem delu ima prav tako visoko rizično križišče, ki je za otroke v prvi vrsti nepregledno, otroci prav tako nimajo pločnika na križišču Prekmurske in Romihove (križišče pri šoli Antona Konšaka). Asfalt na omenjenih predelih je katastrofalen, križišče samo pa zrelo za prijavo, saj ni niti približno varno za stotine otrok, ki ga dnevno prečkajo.

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: Darijan Zelj

04.01.2021
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

05.01.2021
Location

Urejamo

Spoštovani,

Zahvaljujemo se za vašo pobudo. Navedene ulice smo si skupaj s sodelavci za posamezna področja ogledali na terenu in prišli do zaključkov, da je asfaltna prevleka navedenih ulic v nekoliko slabšem stanju. Stanje bomo sanirali v smislu rednega vzdrževanja- sproti in navedene ulice umestili tudi v plan za preplastitev v okviru proračunskih sredstev v naslednjih letih.
Prav tako je ugotovljeno, da j na posameznih ulicah ( Župančičeva, Keleminova ) prihaja do kršitev parkiranja na pločnikih. S tem se nevarnost za šibkejše udeležence v cestnem prometu ( otroci ) poveča, zato bomo predlagali Medobčinskemu redarstvu, da na teh lokacijah poostri nadzor.

Na križišču Prekmurske in Romihove ulice bomo popravili zavijalni radij v smeri proti Ulici heroja Nandeta in s tem pridobili širino pločnika ter s tem zagotovili varno prečkanje pešcev na tej lokaciji. Navedeno bomo uredili že v tem letu.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

25.01.2021