Promet
1050.PARKIRANJE V KLJUČAVNIČARSKI UL IN NA PLOČNIKU UL.KNEZA KOCLJA
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 06.10.2020
Objavil: jasmina

Opis

Pozdravljeni
Gledam in se čudim. Pa kaj ste na prometnem uradu MOM zaposeni res tako nestrokovni osebki.
1. Uredite že enkrat promet v Ključavničarski ulici. Na javni površini so vsakodnevno parkirani avtomobili, Včasih parkirana vozila segajo celo na pločnik ul. Kneza Koclja. Pešci po javni površini ne moremo dostopati v Židovsko ulico. Kljub večkratnemu obveščanju redarjev se nič ne dogodi. Površina je samo delni v zasebni lastnikov hiše, vendar je na tem zasebnem delu gostinski vrt tajske restavracije. Stanovalci in tudi drugi parkirajo na javni površini, prav tako je na javni pohodni površini (pločniku) "mehanična delavnica" kjer montirajo avtoradie, ki jih prodajajo v sosednji trgovini Pak.

2. Ta teden so začrtali parkirne prostore (kolesa,motorji) na pločniku ul.Kneza Koclja pri krožišču, nasproti Narodnega doma. Pa kam so vaši strokovni delavci gledali, ko so odrejali linije črt. Med parkirnimi mesti in kolesarsko stezo je tako malo prostora, da jo ena oseba težko prehodi , ne da bi jo eventuelni mimo peljoči se kolesar zadel.

3.Pa kaj pešci v Mariboru nismo več zaželjeni. Po celotnem mestu drvijo z neprimerno hitrostjo s kolesi, e skiroji , motorji, ponoči tudi večinoma brez luči. Pešci, predvsem starejši, z gibalnimi problemi (kot sama), pa tudi mamice z majhnimi otroki, pa smo vedno v strahu kdaj in s katere strani nas bo kdo zadel. In kaj bo z nami v primeru poškodb, kdo bo skrbel za nas, če bomo nepokretni Boste takrat odgovarjali Vi, ker prometa niste ustrezno uredili. Uredite no že enkrat in to čimprej mestno jedro (pešcono) , če ne gre drugače prepovejte ta promet ali pa ga dnevno nadzirajte in sankcionirajte kršitelje. Za to vas imamo in seveda tudi plačujemo.Location

Slišimo

Objavil: jasmina

06.10.2020
Location

Obdelujemo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

07.10.2020