Promet
1001.Koroška in Ribiška
Slišimo    Obdelujemo    Urejamo    Izvedeno    Zaključeno    Odziv občana   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 15.07.2020
Objavil: Edita Jerovšek

Opis

Hočemo bit POZITIVNI. Kaj to pomeni? Bit tiho in dopuščat da se v NAŠEM Mariboru dogajajo NEGATIVNE stvari? NE!!! Pokazat moramo stvari, ki so negativne, napačne zato, da jih lahko izboljšamo, popravimo, odpravimo. Če na nekaj pokažemo zato, da se naučimo, da se zavedamo kaj delamo... je vse OK.
Leta in leta se vozim po Ribiški ulici med Dravo in Koroško cesto, zato vem, kaj je varno in kaj je zelo pomembno. Ko je zima, poledica ali sneg in se po Ribiški pripelješ do Koroške, kjer se moraš vključiti v prednostno Koroško cesto, je bilo več kot varno, da so nam naredili odstavni pas v dolžini za vsaj 5 avtomobilov. S tem se je zmanjšalo drenjanje in pomikanje na bregu in si se lahko z ravnega odstavnega pasa varno vključil v promet.
Sedaj pa se najde nekdo, ki mu je dano, da se odloča brez razuma o prometu in ureja naš Maribora. Pripravili so otok za zelenico tako, da se na Koroško ne boš mogel vključiti drugače, kot direktno z brega, brez možnosti za varno vključitev. Ko so prometne špice, je ta del Koroške zapolnjen z vozili vse do UM FERI na Koroški 46 in vozniki, ki že dolgo čakajo da lahko premaknejo svoje vozilo, stranskih vozil ne spuščajo noter. Ker je v popoldanskem času, ko se ljudje vračajo iz služb in imajo avtomobile parkirane v garažni hiši Pristan in na parkirišču na Ribiški cesti, res velik promet prav v tem križišču, je to, kar sedaj spreminjajo vredno totalnega zgražanja.
Kdo razmišlja sploh še o varnosti? A je v našem mestu res pomembno le to, da svojo moč in vpliv dokazujejo posamezniki na neprimerne načine samo zato, ker mora obveljat njihova? Zato da bo nekdo s ponosom pokazal na svoj "dosežek"? To ni dosežek, pač pa primer neuspeha in neznanja. ZAKAJ BI BILI TIHO? NE BOMO, ZATO KER SMO POZITIVNI LJUDJE IN SE BORIMO PROTI NEGATIVNIM ODLOČITVAM. ODGOVORNI PA NAJ ZAVIHAJO ROKAVE IN ZAČNEJO S POPRAVLJANJEM NAPAK.

SlikeLocation

Slišimo

Objavil: Edita Jerovšek

15.07.2020
Location

Urejamo

Pobudo je prejela v reševanje pristojna strokovna služba.

17.07.2020
Location

Zaključeno

Izvedba kolesarske povezave od mariborske tržnice do Gosposvetske ceste (FONTANA), se izvaja v okviru EU projekta »TUS – Ureditev kolesarske povezave ob Koroški cesti«. Projektna dokumentacija izdelana skladno s smernicami Ministrstva za infrastrukturo, ki sofinancira projekt, je bila predhodno pregledana in potrjena tako s strani sofinancerja, pristojnih soglasodajalcev, prav tako je z rešitvami soglašala Mariborska kolesarska mreža.

Projekt predvideva označitev kolesarskih stez na celotnem območju Koroške ceste od MB Tržnice do Gosposvetske ceste. Izvedeni bodo ukrepi za umirjanje prometa (dvignjene grbine in prehodi za pešce), izgradnja treh krožišč, ureditev zelenih površin, ureditev JR.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

21.07.2020